Роль природного ландшафту в збереженні зон модерну - Івашко, Ю. В. (КНУБА, 2016)
В статті розглядаються містобудівні особливості розташування зон концентрації будівель в стилі модерн в історичних містах України, виявлено особливості формування цих зон, вплив зовнішніх чинників. На прикладі Києва проаналізовано взаємодію природного ландшафту і історичної забудови.
Keywords: природний ландшафт; історичні міста; зони модерну