Методологічні основи інноваційно-інвестиційного розвитку підприємств у контексті застосування важелів венчурного фінансування - Геращенко, Олена Петрівна (КНУБА, 2014)
Розглянуто питання, пов’язані з розвитком науково-теоретичних положень, розробкою та обґрунтуванням методичних і практичних рекомендацій з формування інвестиційної стратегії виробничого підприємства в контексті реалізації стратегії розвитку. Розкрито сутність категорій «збалансований розвиток підприємства», «інноваційно-інвестиційний потенціал підприємства». З позицій системного та еволюційного підходу розкрито завдання управління інвестиційними процесами в контексті життєвого циклу підприємства. Здійснено структурно-динамічний аналіз інвестиційних процесів у галузевому та регіональному розрізі та досліджено характеристики й детермінанти інвестиційних стратегій підприємств. Окреслено динамічну модель оцінювання збалансованості розвитку підприємства для моніторингу і коригування інвестиційної стратегії у ході її реалізації із застосуванням важелів венчурного фінансування.
Keywords: інвестиційна стратегія; збалансований розвиток підприємства; інноваційно- інвестиційний потенціал; портфель реальних інвестиційних проектів; динамічна модель; оцінювання збалансованості розвитку підприємства