Становлення класичних ідеологій в Європі - Малеєв, Костянтин Сергійович; Панібудьласка, Андрій Володимирович (Бескиди, 2017)
Розвиток класичних публічних політичних ідеологій найтіснішим чином пов'язаний із розвитком Європи як світу суверенних, національних держав, що панують над рештою земної кулі. Причому панування це здійснюється таким чином, що Європа в складі європейських держав і сприймалась власне як весь світ, а решта земель та народів фактично були територіями з населенням, що не виступали суб'єктами міжнародного життя.
Keywords: класична ідеологія; політична ідеологія; 323.2:316.75(5)