Ергономічні особливості формування і організації архітектурного середовища хоспісів - Назарук, А. А.; Мироненко, О. В. (КНУБА, 2017)
У статті розкрито сутність і роль ергономіки в формуванні архітектурного середовища хоспісів. Аналізуються основні антропометричні особливості невиліковно хворих пацієнтів. На основі цього розглядаються шляхи організації ергономічного середовища за рахунок грамотного застосування засобів ергодизайну. Відповідно до висунутих положень сформовані основні ергономічні особливості формування архітектурного середовища хоспісів.
Keywords: хоспіс; архітектурне середовище; ергономіка; комфорт; ергодизайн; 725.516