Основні виклики та заходи для забезпечення стабільної роботи насосних станцій систем водопостачання та водовідведення під час воєнних дій - Кравчук, Олександр; Возний, Олександр (КНУБА, 2024)
Представлено комплексний підхід до забезпечення надійності роботи насосних станцій систем водопостачання та водовідведення в Україні під час воєнних дій. Аналіз стану систем у постраждалих регіонах виявив ключові виклики, такі як безпека, руйнування енергетичної інфраструктури, автономна робота, і нестача ресурсів та кваліфікованого персоналу. На основі проведеного дослідження розроблені заходи та рекомендації, які включають підвищення безпеки, створення планів екстреного реагування, підготовку персоналу та співпрацю з урядовими і міжнародними партнерами для забезпечення ефективного функціонування насосних станцій у кризових умовах.
Keywords: насосна станція; водопостачання; водовідведення; воєнні дії; надійність роботи в екстремальних умо; 621.65:628.1/.2"364"