Нові тенденції у стійких будівельних матеріалах як технологічність інновацій, покращення продуктивності та сучасність - Іванчук, Альона; Пекер, Аркадій (КНУБА, 2025)
У статті розглянуто роль екологічної архітектури як підхід до проектування, який інтегрує принципи сталого розвитку та екологічної свідомості в будівництво та розробку будівель. Перш за все досліджуються основи для виникнення архітектурних теорій, передумови виникнення нових методів та підходів. Розглядаються проблеми сталого розвитку, не лише з екологічної точки зору, а й соціально-економічного виміру. Окрему увагу приділено новітнім методам та підходам, що допомагають підтримувати та прогресувати екологічність в сфері архітектури, містобудування та дизайну.
Keywords: архітектура; екологічність; матеріали; дизайн; сталий розвиток