Збереження та зміна - головні аспекти еволюції адаптивних архітектурних об'єктів - Ковальчук К. К. (КНУБА, 2012)
В даній статті визначаються основні аспекти еволюції - збереження та зміна . Викладаються основи наукової гіпотези -поділ системи архітектурного об’єкта на дві взаємопов’язані підсистеми з консервативною та оперативною спеціалізацією, що реалізують основні аспекти еволюції архітектурного об’єкта.
Keywords: гнучність; адаптивна архітектура; еволюція; гибкость; адаптивная архитектура; эволюция; flexibility; adaptive architecture; evolution