Концептуальні підходи до керування електромагнітною обстановкою у виробничих умовах - Панова, Олена Василівна; Бірук, Яна Ігорівна (My University, 2020)
В умовах складної сумісної дії різноманітних електромагнітних полів та випромінювань на довкілля, працюючих та чутливі електронні прилади - виникає проблема захисту техногенного впливу. Найбільш ефективним методом такого захисту працюючих та коштовних електричних та електронних обладнань на сучасному підприємстві вважається екранування. Враховуючи фізичні параметри випромінювання при стабілізації загальної електромагнітної обстановки та спираючись на Міжнародні стандарти з електромагнітної сумісності, пропоновано новітні рекомендації по нормалізації електромагнітною обстановкою та керуванням її основних параметрів (у випадку складних досліджень, або змінних полів).
Keywords: екранування; електромагнітні поля та випромінювання; електромагнітна сумісність; захист