Моделювання динамічних систем з запізнюванням за допомогою узагальнених методів Рунге-Кутти - Бондаренко, Н. В.; Печук, В. Д. (КНУБА, 2019)
Розглядається система диференціальних рівнянь з декількома змінними запізнюваннями, що є математичною моделлю багатьох технічних процесів з запізнюванням у часі. Для даних систем отримано узагальнення методів Рунге- Кутти та встановлено його апроксимаційні властивості
Моделирование динамических систем с запаздыванием при помощи обобщенных методов Рунге-Кутты
Keywords: системи диференціальних рівнянь з запізнюванням; методи Рунге-Кутти; чисельні методи, екстраполяція; системы дифференциальных уравнений с запаздыванием; методы Рунге-Кутты; численные методы; экстраполяция