Аналіз конструкцій та теплових процесів у енергетичному вікні - Кріпак, І. С.; Приймак, О. В. (КНУБА, 2017)
Метою даної роботи є аналіз існуючих і розробка конструкцій та фізичної моделі теплових процесів енергетичного вікна на основі аналізу літературних джерел та патентних досліджень. Енергетичне вікно крім освітлення простору приміщення має забезпечувати його теплотою у холодний період року і холодом в теплий за допомогою теплового насосу з мікрокомпресором. Поєднання енергоефективного вікна з роботою теплового насосу може перетворити світлопрозору конструкцію з найбільш уразливого щодо теплових втрат елемента конструкції огородження - навпаки в енергогенеруючий елемент. Таке вікно може працювати повністю автономно, як звичайний опалювальний прилад.
Keywords: теплота; тепловий потік; розрахунковий період; енергозбереження; енергоефективність; відновлювальна енергія