Адаптація секторів міського розвитку до кліматичних змін - Кривомаз Т. І.; Савченко А. М. (КНУБА, 2021)
В результаті глобальних кліматичних змін зростає тривалість спекотних періодів та інтенсивність стихійних гідрометеорологічних явищ, змінюється режим випадання опадів, що у поєднанні з підвищенням темпів урбанізації представляє серйозну загрозу соціальній стабільності, економічній та екологічній безпеці міського населення та середовища. Зменшення вразливості міст до кліматичних зміни передбачає заходи, спрямовані на підвищення адаптаційного потенціалу, зниження ризиків та ступеня чутливості, збільшення потенціалу для подолання надзвичайних подій та отримання вигоди внаслідок кліматичних змін. Зниження впливу урбанізованого середовища на кліматичні зміни потребує комплексного стратегічного плану заходів для кожного сектору міського розвитку.
The adaptation of city development sectors to climate change
Keywords: кліматичні зміни; урбанізовані території; сектори міського розвитку; екологічна безпека; climate change; cities; sustainable development; risks; environmental safety