Ефективність використання напівводного гіпсу в лужному портландцементі - Рунова, Р. Ф.; Руденко, І. І.; Константинівський, О. П. (Знання, 2013)
В статті розглянуто можливість регулювання добавкою напівводного гіпсу строків тужавлення та міцності лужного портландцементу.
Эффективность использования полуводного гипса в щелочном портландцементе
Effectiveness of use of semi-aquatic gypsum in alkali portland cement
Keywords: гіпс; добавка; лужний портландцемент; міцність; структуроутворення; тужавлення; гипс; щелочной портландцемент; прочность; структурообразование; схватывание; gypsum; additive; alkali portland cement; strength; structure; setting time