Мистецький розвиток Буковини в епоху модерну. Віденські та чернівецькі паралелі - Біленкова, Світлана Вікторівна (My University, 2010)
На рубежі XIX-XX cm. найпотужнішим осередком творчих пошуків Західної Європи стає Віденська художня школа. Чернівці як столиця найвіддаленішого Буковинського краю Дунайської монархії потрапляють під її вплив і перетворюються у справжню «метрополію мистецтв». Талановите використання різноманітних художніх засобів, форм і технологій зумовило формування унікального містобудівного ландшафту Чернівців, де історія та фольклор Буко- вини стали об'єктами творчих пошуків місцевих митців.
Keywords: Віденська художня школа; містобудівне середовище; творчий простір Буковинського регіону; мистецька освіта