Аналіз проблем впровадження сталого розвитку в Карпатському Єврорегіоні - Петраковська, О. С.; Беспалько, С. І.; Воронюк, Ю. Ю. (КНУБА, 2019)
Розглянуто характерні проблеми реалізації концепції сталого розвитку, що була закріплена Рамковою конвенцією про охорону і сталий розвиток Карпат. Досліджено міжнародну і національну нормативно-правові бази імплементації цілей сталого розвитку та прогалини в них. Проаналізовано основні характеристики досліджуваної території. Запропоновано перелік першочергових заходів та рекомендацій для органів державної влади, місцевого самоврядування, профільних спеціалістів, установ та організацій і всіх зацікавлених осіб, зокрема налагодження співпраці та обміну інформацією між всіма органами виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері використання всіх видів природних ресурсів із залученням міжнародних організацій, що вивчають цю тему.
Тhe analysis of sustainable development implementation problems in the Сarpathian Еuroregion
Keywords: землі сільськогосподарського та лісогосподарського призначень; сталий розвиток; Карпатський Єврорегіон; Рамкова конвенція про охорону та сталий розвиток Карпат; стратегія; sustainable development; Carpathian Euroregion; Framework convention on protection and sustainable development of the Carpathians; strategy