Децентралізація влади та реформування публічного управління в умовах консолідації демократії в Словаччині (1998-2006 рр.) - Ключкович, Анатолій Юрійович (Бескиди, 2019)
Забезпечення інституційних умов для консолідації демократії безпосередньо пов'язано з оптимізацією вертикального поділу влади, здатністю держави ефективно виконувати владно-управлінські функції на всіх рівнях публічних відносин і посиленням транспарентності в діяльності органів публічного управління. Процеси реформування системи публічного управління та децентралізації влади в Словаччини були доволі складними, супроводжувалися успіхами та кризовими явищами, мали підтримку і критику в суспільстві, адже відбувалися у непростих суспільно-політичних та економічних умовах.
Keywords: децентралізація влади; публічне управління; реформування публічного управління; демократія; консолідація демократії; 32