До питання про публічний характер державної служби як важливішої засади її дієздатності - Карпюк, Сергій Васильович (Бескиди, 2018)
Публічність державної служби – одне не тільки з центральних, але й робочих категорій, без якого в умовах демократизації державної служби в цілому така служба неможлива і мало результативна. Тут присутнє таке, певною мірою спрощення, коли публічність елементарно асоціюється із гласністю. Дійсно, ряд дослідників небезпідставно стверджують, що публічність і гласність майже співпадають, зливаються, коли гласність, на думку зокрема С.Федорова, – як деякий інструмент реалізації публічності
Keywords: публічність державної служби; державна служба; 352/354