Застосування генеративних моделей на основі нейронних мереж у сучасній відеоігровій розробці - Литвиненко, Дмитро; Соловей, Ольга (КНУБА, 2025)
У роботі розглянуто сучасні підходи до застосування нейронних мереж у процесі створення генеративного контенту для відеоігор. Проаналізовано ключові парадигми використання штучного інтелекту у геймдизайні, зокрема генерацію текстур, моделей персонажів, сюжетних ліній та діалогів. Особливу увагу приділено архітектурним особливостям промислової системи Muse від Microsoft як прикладу інтеграції трансформерно-дифузійних моделей у відеоігрове виробництво. Окреслено переваги, обмеження та перспективи впровадження генеративних моделей у розробку інтерактивних середовищ.
Keywords: нейронні мережі; генеративний контент; відеоігри; Muse; трансформери; дифузійні моделі