Архітектура православних храмів Чернігівщини доби класицизму (кінець XVIII - перша пол. XIX ст.) - Ященко, О. Ф. (КНУБА, 2009)
В статті розглянуто храми Чернігівщини, які проектувалися і будувалися в період класицизму (кінець XVIII - перша пол. XIX ст.). Показано на прикладах, які основні види храмових споруд і в якій місцевості споруджувались, висвітлено об'ємно-планувальні рішення, композиційно-художні елементи внутрішнього і зовнішнього оздоблення, які використовувались. Розглянуто культові споруди запроектовані відомими архітекторами які збудовані на Чернігівщині.
Keywords: архітектура; православні храми Чернігівщини; класицизм; види храмових споруд