Значення педагогічної системи Марії Монтессорі щодо навчання дітей з особливими потребами - Корчова, Галина Леонідівна (ЛНТУ, 2025)
Методика Марії Монтессорі є однією з найвідоміших і найпоширеніших альтернативних систем освіти у світі. Вона базується на принципах самостійного навчання, індивідуального підходу та розвитку через практичну діяльність. У сучасному суспільстві, де зростає попит на персоналізовану освіту, методика Марії Монтессорі набуває ще більшого значення. Особливо актуальною постає педагогічна система Марії Монтессорі щодо навчання дітей з особливими потребами.
Keywords: педагогічна система; Марія Монтессорі; діти з особливими потребами; 37