Деякі аспекти регіональної ідентичності в контексті розвитку української політичної нації в сучасних умовах - Місержи, Світлана Дмитрівна (Карт-Бланш, 2015)
Регіональна ідентифікація в структурі ідентичності особистості є однією з найстійкіших. Регіональне самоототожнення з певним простором не зводиться безпосередьо до території, а включає певні соціокультурні особливості та несе значне емоційне навантаження (може виражатися через поняття «мала батьківщина», «батьківська хата», «рідна мова», «родинна традиція» тощо). Роль регіональної ідентичності зростає в умовах соціальних потрясінь, зокрема кризи загальнонацональної ідентичності, та сприймається особистістю як острів сталості та захищеності.
Keywords: регіональна ідентичність; контекст розвитку української політичної нації; 323.1(477)