Особливості митного оформлення будівельних матеріалів в Україні - Бабюк, Алла (КНУБА, 2025)
Проведено аналіз законодавства України з питань митної справи щодо митного контролю та митного оформлення будівельних матеріалів. Здійснено порівняльний аналіз норм законодавства України щодо особливостей митного контролю та митного оформлення будівельних матеріалів на час дії воєнного стану. Досліджено питання стосовно визначення поняття категорії будівельних матеріалів в законодавстві України з питань митної справи. Проаналізовано положення законодавчих актів, що визначають компетенцію контролюючих органів України в частині митного контролю та митного оформлення будівельних матеріалів. Зроблено висновки щодо особливостей правового регулювання митного оформлення будівельних матеріалів в Україні.
Keywords: митний контроль; митне оформлення; будівельні матеріали; митна справа; державна митна політика; митні органи