Історичний аспект розвитку фортифікаційних споруд - Свіріденко, Іван Сергійович (Бескиди, 2017)
Архітектура - одна з найбільш видимих і довгострокових форм вираження. Завдання архітектури - створення середовища для проживання та різних форм діяльності людей, вираження людських цінностей. У різні історичні часи людські цінності були різними, тому і архітектура не є сталою, вона змінюється, виражаючи взаємопов'язані суспільні та культурні проблеми того чи іншого періоду історії.
Keywords: фортифікація; фортифікаційні споруди