Історико-культурна, виховна і туристична функція історичного ареалу Чернівців на прикладі садибного житла (2-ої половини 19 - початку 20 ст.) - Хілько, Н. О. (КНУБА, 2013)
У статті розглядаються передумови дослідження основних принципів типологічного аналізу садибного житла 2-ої половини 19 – початку 20 ст. міста Чернівці та пошук пропозицій щодо стратегічних кроків збереження історичного ареалу та успішного розвитку міста.
Keywords: історично-архітектурна спадщина; архітектурне середовище міста; типологічний аналіз; проблемні аспекти; 728.6