Історичні особливості становлення та розвитку пам’яткоохоронної культури - Соченко, В. І. (КНУБА, 2004)
У статті розглядаються історичні аспекти становлення і розвитку пам’яткоохоронної культури та сучасні правові засади охорони і збереження всесвітньої та української культурної спадщини.
Keywords: історико-архітектурна спадщина; пам’ятки археології та архітектури; охорона та збереження культурної спадщини; историко-архитектурное наследие; памятники архитектурной археологии; архитектуры; охрана и сохранение культурного наследия; historic-culture heritage; architectural-archeological and architectural monuments; culture heritage preserving