Зикова, К. О.Юдічева, О. П.Захарченко, П. В.2021-01-212021-01-212018Зикова К. О. Cировина як важливий чинник формування якості і безпечності косметичних кремів / К. О. Зикова, О. П. Юдічева, П. В. Захарченко // Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів: матеріали V Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. / Полтав. ун-т економ. і торгівлі. – Полтава : ПУЕТ, 2018. – С. 84 – 87. - Бібліогр. : 2 назви.978-966-184-306-5https://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/7048Проаналізовано сировинний склад крему для обличчя, призначеного для нормальної і схильної до жирності шкіри, охарактеризовано вплив окремих компонентів на формування споживних властивостей і якості крему. Зроблено висновки, що у складі дослідного зразка є речовини, що заповнюють своїми частинками нерівності шкіри і дрібні зморшки, а також емульгаторами, згущувачами стабілізаторами кислотності, антибактеріальними речовинами, а також низкою натуральних рослинних екстрактів та ефірних олій, Під час вивчення складу крему парабенів не виявлено. Як консервант застосовано феноксіетанол (Phenoxyethanol), припускаємо, що він разом із іншими компонентами дослідного зразка крему (такими як Caprylyl glycol, Farnesol, 10-hydroxydecanoic acid, Camphor, Sodium salicylate тощо) і забезпечує його тривале зберігання.uk-UAконсервантикосметичні кремиінгредієнтний складпарабениспоживні властивостіCировина як важливий чинник формування якості і безпечності косметичних кремівThesis