Організація архітектурного средовища арт-центрів - Костючекно, О. А. (КНУБА, 2015)
У статті розглядаються особливості організації архітектурного середовища арт-центрів. Визначено основні напрями формування арт-центрів. Описано особливості експонування творів сучасного мистецтва та особливості архітектурного простору для цих творів. Розглянуто приклади світового досвіду будівництва центрів мистецтв. Виявлено особливості розміщення арт-центрів у міській забудові та зв'язки з оточуючим архітектурним середовищем.
Keywords: арт-центр; центр мистецтв; сучасне мистецтво; музей; експозиція; 725.8