Обгрунтування схем розміщення і параметрів сорбційних бар’єрів для захисту грунтових вод від забруднення методами математичного моделювання - Кремез, В. С.; Телима, С. В. (КНУБА, 2016)
Запропоновано математичну модель і метод розрахунку сорбційних бар’єрів, що застосовуються для захисту ґрунтових вод від забруднення. Приведено приклади розрахунку для визначення товщини фільтру і дослідження розповсюдження ореолу забруднення в зоні впливу накопичувача стічних вод.
Keywords: сорбційний бар’єр; математична модель; міграція забруднень; сорбционный барьер; математическая модель; миграция загрязнений; sorbtion barrier; mathematical model; pollution migration; 532.546:628.112