Інтелектуальні системи управління проєктами на основі BIM технології та штучного інтелекту - Цай, Микола; Здрілько, Микола (КНУБА, 2025)
Дослідження доводить доцільність розроблення та використання інтелектуальних систем управління проектами на основі штучного інтелекту, що поєднує прогнозну аналітику з BIM технологією. Такі системи мають обробляти множинні інформаційні потоки, включаючи BIM-геометрію та освітні вимоги через обробку природної мови. Оскільки будівельна галузь переживає цифрову трансформацію, це дослідження забезпечує основу для розробки інтелектуальних систем управління проектами, які можуть збалансувати конкуруючі цілі різних стейкхолдерів, зберігаючи при цьому процеси прийняття рішень, орієнтовані на комфортне для людини середовище.
Keywords: штучний інтелект; інформаційне моделювання будівель; BIM; управління проектами