Алгоритм розв’язання задач про моделювання росту тріщини при визначенні граничного ресурсу - Гуляр, О. І.; Пискунов, С. О.; Шкриль, О. О.; Мицюк, С. В. (КНУБА, 2007)
Розглянуто питання про створення методики скінченоелементного визначення граничного ресурсу тіл з тріщинами, що визначається моментом досягнення тріщиною розмірів, сувимірних із характерними розмірами тіла та початком лавиноподібного зростання тріщини. Проведено розробку і дослідження ефективності алгоритмів, що грунтуються на екстраполяції розв’язку задачі, отриманого на попередніх кроках на наступні кроки за різними параметрами напружено-деформованого стану.
Keywords: тріщини; граничний ресурс; навантаження; КІН; НМСЕ