Оптимізація динамічного режиму пуску шарнірнозчленованої стрілової системи баштового крана - Ловейкін, Вячеслав Сергійович; Шевчук, О. Г. (КНУБА, 2009)
Баштові крани з шарнірно-зчленованою стріловою системою (рис.1) використовуються для висотного будівництва. Стріла таких кранів складається з основної та допоміжної секцій. Основна секція з’єднана з баштою шарніром і повертається відносно нього на кут 90 , з іншого боку до неї приєднана допоміжна секція, яка знаходиться завжди в горизонтальному положенні за рахунок приєднаного чотириланкового механізму. По допоміжній секції стріли рухається вантажна каретка.
Keywords: баштові крани; баштові крани з шарнірно-зчленованою стріловою системою