Кореляційні зв’язки, які впливають на зміни якості води Дніпровського каскаду та заходи по вирішенню проблеми - Кузьмич, І. С. (КНУБА, 2014)
Висвітлюються проблеми споруд водопостачання, що спричинюються цвітінням поверхневих вод в літній період. Визначається вплив низки факторів на активізацію нарощення маси фітопланктону як фактору можливих змін якості води з метою прогнозування вимог до очисних споруд водопроводів в умовах кліматичних змін. Проаналізовано зв'язок біомаси фітопланктону з температурою води, вмістом біогенних елементів, інтенсивністю загальної сонячної радіації, кількістю опадів.
Keywords: фітопланктон; проблеми водопостачання; якість води; водозабірні споруди; цвітіння води; кореляція; фосфати; нітрати; нітрити; 556.115