Децентралізація в Україні: реформа чи профанація? - Лютіков, Олексій Юрійович (Карт-Бланш, 2015)
У більшості розвинених країн Європейського Союзу найголовніше завдання влади полягає у задоволенні проблем інститутів громадянського суспільства за допомогою місцевого самоврядування. Саме таке явище як децентралізація допомагає вирішити задоволення таких потреб, тому що дефініцію децентралізації тлумачать як передачу повного права приймати рішення органам та громадам, котрі не підпорядковані центральним органам влади і яких обирають зацікавлені громадяни.
Keywords: децентралізація в Україні; демократичні цінності; 338.244.47(477)