Применение триады Марка Поллиона Витрувия "прочность, польза, красота" в современной архитектурной практике - Жовква, О. И. (КНУБА, 2018)
Розглядається питання проектування об’єктів архітектури, а також створення гармонічного архітектурного середовища в сучасних умовах з урахуванням теоретичної бази, історичного досвіду, а також праць всесвітньовідомих архітекторів. У статті наводяться рекомендації стосовно можливого застосування тріади Марка Полліона Вітрувія щодо «користі, міцності, краси» в архітектурі при проектуванні сучасних архітектурних об’єктів.
Using Marco Pollion Vitruvio triad "usefulness, sustainability, beaty" in modern architecture
Застосування тріади Марка Полліона Вітрувія "користь, міцність, краса" в сучасній архітектурній практиці
Keywords: універсальна форма; вільне планування; конструктивне рішення; тонкостінні просторові конструкції; колористика; пропорції; universal form; free planning; thin-wall spacious constructions; harmony; constructive decision; coloristiс; proportion; гармонія