Прийоми формування об'ємно-планувального вирішення енергоефективних висотних офісних будівель - Ляшенко, Олена Костянтинівна (КНУБА, 2013)
У статті розглядається ряд прийомів формування об'ємно просторового рішення енергоефективних висотних офісних будівель. Виявлено та систематизовано ключові прийоми формування архітектурно-просторової композиції, архітектурно-планувальні прийоми дозволяють зменшити навантаження на інженерні системи будівель і архітектурно-планувальні прийоми дозволяють збільшити ККД енергоактивні обладнання.
Keywords: будівлі висотні; будівлі енергоефективні