Концепция дифференциации архитектурных школ и уникальный профессиональный опыт архитектора В. В. Городецкого - Хороян, Н. П. (КНУБА, 2014)
У статті наводиться фрагмент дослідження, присвяченого системно- методологічному розумінню терміну архітектурна школа. Зокрема, проаналізовано атрибутику терміна наукова школа; описаний процес відтворення професійних кадрів в архітектурі; виявлено та описано основні диференційні ознаки архітектурних шкіл; на основі уявлень про соціальні куматоіди позначена стійкість у часі запропонованої моделі диференціації; розглянуто особливості професійного досвіду унікального архітектора рубежу XIX -XX ст. В.В. Городецького в межах запропонованої концепції.
Keywords: архітектурна школа; наукова школа; відтворення професійних кадрів; 72.03