До питання моделювання відкритого міського простору - Гусєв, М. О.; Лещенко, Н. А. (КНУБА, 2018)
В статті розглядаються питання створення та існування публічного простору в сучасному місті. Розглядаються особливості відкритого громадського простору, а також основні параметри, які визначають якість суспільного простору. Особлива увага приділяється моделюванню відкритого міського простору та його розвитку у часі.
Keywords: відкритий простір міста; публічний відкритий простір; урбаністичний сценарій; громадська цінність; оснащення простору; архетип; просторове середовище; дизайн середовища