Два храми Троїцько-Іллінського монастиря в Чернігові - Міхеєнко, К. М. (КНУБА, 2010)
Анотація: у статті наведено метрологічно-пропорційний аналіз креслень планування та фасадів Троїцького собору і Введенської трапезної церкви Троїцько-Іллінського монастиря в Чернігові, встановлені основні закономірності композиції. Виявлено загальні та відмінні засоби побудови форм двох храмів, зроблено висновки щодо використання метрологічних засад у проектуванні та будівництві храмів. Ключові слова: метрологія, розмірність, відношення, композиційне рішення, сажень, метрологічно-пропорційні закономірності.
Keywords: метрологія; розмірність; відношення; композиційне рішення; метрологічно-пропорційні закоономірності; сажень; храми; Троїцько-Іллінський монастир; 72.01; 726.1(477.51)