Мовне партнерство як базовий принцип демократичного суспільства - Онищук, Віталій Михайлович (Бескиди, 2017)
Мовне партнерство є одним із засобів регулювання взаємодії між різними етносами, окремими особами, малими і великими національними групами, що компактно проживають в суспільстві. Система мовного партнерства може формуватися в різному етносоціальному і етнокультурному просторі, як в окремому місті, регіоні, так і в державі; у будь-яких галузях людських стосунків - як у економічній, так і в культурній, політичній тощо.
Keywords: мовне партнерство; демократичне суспільство; 323.1(477)