Вплив концентрації вольфраму на корозійну стійкість композиційних матеріалів Cu-W - Чорновол, Вікторія; Гречанюк, Віра; Калантаєвський, Захар (КНУБА, 2025)
Композиційні матеріали на основі міді та вольфраму привертають значну увагу завдяки їхнім унікальним властивостям, таким як висока електропровідність, термічна стабільність і зносостійкість. Проте одним із ключових факторів, що визначають їхню експлуатаційну придатність, є корозійна стійкість, яка залежить від хімічного складу, мікроструктури та умов експлуатації. Мідь і вольфрам не утворюють твердих розчинів або хімічних сполук, що робить їхні композити гетерогенними системами, в яких фазовий склад суттєво впливає на корозійні процеси.
Keywords: вольфрам; корозійна стійкість; композиційні матеріали; мідь; експлуатаційна придатність