Комбінаторно-синкретична генеза української дерев'яної церкви - Шевцова, Галина Вікторівна (КНУБА, 2010)
Розглянуто варіанти поєднання в одній церковній споруді конструктивних елементів з різною ґенезою. На основі аналізу внутрішнього простору, церкви розділено на два типи: з „центрично-підпорядкованим” та „незалежно-комбінованим” інтер’єром, для яких прогнозується різний шлях формування. Констатовано комбінаторно-синкретичну ґенезу української дерев’яної церкви та зроблені припущення щодо причин подібного феномену.
Keywords: елементи з різною ґенезою; „центрично-підпорядкований” і „незалежно-комбінований” інтер’єр; комбінаторно-синкретична ґенеза; элементы с разным генезисом; „центрично-подчиненный” и „независимо-комбинированный” интерьер; комбинаторно-синкретический генезис