Прецесійні резонанси пружного диску з лопатями при складному обертанні - Гайдайчук, В. В.; Носенко, В. П.; Горбунович, І. В. (КНУБА, 2009)
Побудовані диференціальні рівняння, що описують пружні коливання системи, які обумовлені періодичними переносними, відносними і коріолісовими силами інерції. Запропоновано методику їх розв’язання. Досліджено прецесійні коливання швидко обертового пружного диска з вінцем лопаток, вісь обертання якого робить плоский поворот. Установлено, що збуджені складним обертанням коливання можуть мати резонансний характер.
Keywords: коливання системи швидко обертового пружного диска з вінцем лопаток; авіаційний двигун; гнучкий обертовий ротор; складні обертання