Моделювання коливань кружляння колон глибокого буріння - Гайдайчук, В. В.; Шевчук, Л. В. (КНУБА, 2012)
Поставлена задача про коливання кружляння долота бурильної колони, яка попередньо напружена поздовжньою силою і обертається під дією прикладеного до долота моменту сил різання. Виконано аналіз механізму самозбудження коливань. Обговорюються результати комп'ютерного моделювання.
Simulation of spinning oscillations of deep-hole drilling columns
Моделирование колебаний кружения колон глубокого бурения
Keywords: коливання кружлянн; коливання кружляння долота бурильної колони; аналіз механізму самозбудження коливань