Архітектурна практика сталого розвитку: економічний потенціал дуалістичних рішень - Кравчук, А. О.; Кубанов, Р. А. (ЕКОІНВЕСТКОМ, 2025)
У сучасному світі, де питання екологічної безпеки, енергоефективності та раціонального використання ресурсів набувають критичного значення, архітектура відіграє ключову роль у формуванні сталого середовища. Зростаючий попит на будівельні рішення, які поєднують функціональність, естетику та екологічну відповідальність, стимулює пошук нових конструктивних підходів. У цьому контексті дуалістичні конструкції, що поєднують жорсткі та адаптивні елементи, відкривають перспективи для створення архітектурних об’єктів, здатних ефективно реагувати на змінні зовнішні умови. їх застосування відповідає глобальним тенденціям переходу до сталого будівництва та інтеграції інновацій у архітектурну практику.
Keywords: дуалістичні рішеня