Деформування пружних неоднорідних оболонок під дією нестаціонарних динамічних навантажень - Чибіряков, В. К.; Кривенко, О. П.; Легостаєв, А. Д.; Гречух, Н. А. (КНУБА, 2017)
Запропоновано алгоритм дослідження нестаціонарних коливань оболонок неоднорідної структури при дії короткочасних динамічних навантажень. Методику побудовано на основі розробленої авторами скінченноелементної моделі тонкої пружної оболонки з різними геометричними особливостями за товщиною і створеної на її базі для задач динаміки редукованої моделі. Дано кількісне обґрунтування методу. Виконано порівняння розв’язків з теоретичними даними та результатами розрахунків, отриманими за програмним комплексом Scad.
Keywords: тонка пружна оболонка; універсальний просторовий скінченний елемент; редукована модель; імпульсне навантаження; 539.3