Роль зворотних зв’язків в еволюції екосистем - Андріяш, К.; Котовенко, О. А.; Василенко, Л. О. (Київський національний університет будівництва і архітектури, 2019)
В роботі застосовано системний підхід до вивчення еко- і біосистеми багатокомпонентних та багато зв'язних систем. Розглянута роль зворотнього зв'язку, його роль в еволюції систем, та застосування в керуванні складними системами при раціональному природокористуванні.
Keywords: екосистема; системний підхід; еволюція; зворотній зв'язок