Аналіз підхідів до побудови мультиагентної інтелектуальної системи курирування контентом МВОК - Красовська, Ганна Валеріївна (КНУБА, 2017)
Проаналізовано особливості організації МВОК, визначено коло питань, які необхідно вирішити для підвищення ефективності їх організації та проведення. Зазначено, що під час побудови МВОК для збирання новин в роботі спільноти студентів використовуються тільки RSS-канали та агрегатори, але цих засобів недостатньо для вирішення всього спектру задач курирування контентом. Пропонується проводити подальші дослідження в напрямку створення багатоагентної рефлекторної інтелектуальної системи, яка проводить для заданої предметної області пошук та відбирання інформації в мережі Інтернет, аналіз та категоризацію інформації із застосуванням інтроформаційних методів теорії несилової взаємодії.
Keywords: масові відкриті онлайн-курси; курирування контенту; інтелектуальний інтернет-агент; багатоагентна рефлекторна інтелектуальна система; інтроформація; теорія несилової взаємодії; 004.896