Феномен еволюції громадянського спротиву в умовах розбудови сучасної регіональної політики України - Булда, Оксана Анатоліївна (Економічна думка, 2016)
Успіх розбудови самодостатньої європейської держави полягає у рівномірному забезпеченні розвитку всіх регіонів країни, якими б різними вони не були. За період незалежності Україна постійно зіштовхується з подвійним вибором, подвійними стандартами, однак завжди вважалась єдиною та неподільною країною. Україна є однією з найбільших країн Європи і це цілком логічно пояснює різноманітність, унікальність та неповторність кожного регіону, однак це також пояснює різницю у менталітеті, культурі, рівні освіти та розумінні стандартів життя громадян України в різних її регіонах.
Keywords: громадянський спротив; сучасна регіональна політика України; еволюція громадянського спротиву; 332.14(477)