Міське садибне житло в Україні кінця XVIII– початку XXI ст. - Якубовський, І. В. (КНУБА, 2013)
Проаналізовані основні напрямки розвитку архітектури міського садибного житла України та визначене місце садибного житла у Львові на тлі українських тенденцій. Запропоновано напрямки збереження архітектури міського садибного житла.
Keywords: садибний будинок; житло; Львів; садиба; палац; вілла; мanor house; housing; Lviv; palace; cottege