Історичні військові кладовища у системі охорони культурної спадщини: колізії та шляхи їх вирішення - Похиленко, Ірина Сергіївна (My University, 2026)
В умовах повномасштабної збройної агресії проти України питання увічнення пам’яті загиблих набуває особливої актуальності. Історичні військові кладовища виступають не лише місцями поховань, але й об’єктами культурної спадщини, що формують національну ідентичність та історичну пам’ять. Водночас їх правовий статус залишається врегульованим фрагментарно, що призводить до виникнення численних правових колізій.
Keywords: Історичні військові кладовища; культурна спадщина; право; меморіалізація; 355/359:34(477)(063)