Особливості розробки та новизна ДСТУ-Н Б В.1.1-ХХ:201Х «Настанова щодо інженерної підготовки грунтової основи споруд» - Червинський, Я. Й.; Домбровський, Я. І.; Дворник, А. М.; Шидловська, О. В.; Данилюк, О. М.; Шомка, М. В. (ДНДІБК, 2016)
ДСТУ-Н Б В.1.1-ХХ:201Х «Настанова щодо інженерної під-готовки грунтової основи споруд» розробляється у розвиток положень ДБН В.1.1-ХХ:201Х «Будинки, будівлі і споруди в складних і інженерно-геологічних умовах. Загальні положення проектування». У стандарті наведено загальні вимоги щодо безпеки, експлуатаційної придатності та довго-вічності споруд, конструкцій, технічних систем, територій, будинків і споруд.
Keywords: ущільнення основ; армування грунтів; витрамбування котлованів; грунтові подушки; силікатизація; смолізація; 624.137(083.7)